Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Πέρασε από το Αμύνταιο ο Μελιτέας (2-1) στο Φλωρινιώτικο ντέρμπι της Γ΄Εθνικής (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ακριβώς όπως στον α’ γύρο με αντεστραμμένους ρόλους (νίκη φιλοξενούμενου με 2-1) έληξε το τοπικό ντέρμπι στο Αμύνταιο για τη Γ’ εθνική. Νικητής ο Μελιτέας (πάλι με 2 τέρματα του Ιορδάνη Ρωμαίου, ο οποίος σκαρφάλωσε στην 1η θέση των σκόρερ του 2ου ομίλου με 16 τέρματα) που πέρασε με «διπλό» από το Αμύνταιο για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες καθώς είχε επικρατήσει και στον ημιτελικό κυπέλλου ΕΠΣ Φλώρινας. 
Αναγνωριστικά και συγκρατημένα ξεκίνησαν οι δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 16΄με κοντινή προβολή του Ρωμαίου μετά από τραγικό λάθος  του Ηλιόπουλου. Όταν ο Ερμής προσπάθησε να γίνει επιθετικότερος δέχτηκε και δεύτερο τέρμα (41΄) μετά από οργανωμένη αντεπίθεση και εκτελεστή ξανά τον Ρωμαίο.
Στις αρχές της επανάληψης ο Ερμής πήρε μέτρα, πίεσε τους αντιπάλους, κατάφερε να μειώσει με δυνατό βολέ του Αθανασιάδη (55΄) αλλά όλα φάνηκαν να κρίνονται μετά την αποβολή (2η κίτρινη) του Γιορεντζίδη (64΄). Δέκα λεπτά αργότερα αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Νταμπίζας για διαμαρτυρίες προς το διαιτητή ενώ λίγο αργότερα  ο Ρωμαίος παρά λίγο να κάνει χατ-τρικ (τακουνάκι στο δοκάρι) και η λήξη βρήκε τον Μελιτέα να ξεκολλάει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, βυθίζοντας εκεί τον Ερμή.

Φάσεις και γκολ
16΄ Απρόσεκτο διώξιμο με τα πόδια του Ηλιόπουλου, κλέβει ο Μπατμάς γυρνάει συρτά στον Ρωμαίο και αυτός εξ’ επαφής σκοράρει.
19΄ Σουτ Θεοδουλίδη στην αγκαλιά του Μπερμπερίδη.
26΄ Φάουλ Μπατμά κεφαλιά Γεωργιάδη άουτ.
41΄ Έξυπνη κάθετη Ντώνου, βγαίνει ο Λεζάκης στην πλάτη της άμυνας, στρώνει στον Ρωμαίο και ο συνήθης σκόρερ δεν αστοχεί από κοντά (0-2).
55΄ Δυνατό σουτ του Αθανασιάδη εκτός περιοχής στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας (1-2)
61΄ Σέντρα Γιορεντζίδη κοντινή κεφαλιά Σωτηριάδη, μπλοκάρει ο Μπερμπερίδης.
65΄ Αποβολή Γιορεντζίδη με δεύτερη κίτρινη για δυνατό μαρκάρισμα.
78΄ Γρήγορος συνδυασμός Γεωργόπουλου – Λεζάκη συρτό γύρισμα του τελευταίου και ο Ρωμαίος, έχοντας πλάτη στην εστία, με «τακουνάκι» σημαδεύει τη ρίζα του δοκαριού.
85΄ Σέντρα Παπασωτηρίου κοντινή κεφαλιά Ρωμαίου  και εντυπωσιακή απόκρουση Ηλιόπουλου.
Ερμής Αμυνταίου: (Νταμπίζας Σ.) Ηλιόπουλος, Δόνες, Χαμαλίδης, Σιδηρόπουλος (86΄ Σερταρίδης), Σωτηριάδης, Γιορεντζίδης, Αμαραντίδης, Ανδρονικίδης (46΄ Ακριτίδης), Θεοδουλίδης, Αθανασιάδης, Τσολάκης (65΄ Γκάρας).
Μελιτέας Μελίτης: Μπερμπερίδης, Κεσίδης, Σεκουλίδης, Σοβισλής, Γεωργιάδης (88΄Μωυσιάδης), Ντώνος, Τσώτσος, Μπατμάς (75΄Γεωργόπουλος), Λεζάκης, Παπασωτηρίου (89΄Παπασωτηρίου), Ρωμαίος.

·         «Κερασάκι στην τούρτα» του εκνευρισμού για τους διοικούντες του Ερμή, μετά το άτυχο αποτέλεσμα και τις αποβολές ήταν και ο σχολαστικός έλεγχος του ΣΔΟΕ (κατά τη διάρκεια του αγώνα!) για τη χρήση του κυλικείου του γηπέδου του ΔΑΚ Αμυνταίου.