Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Μελιτέας κατέκτησε το SUPER CUP 2018

Ο Μελιτέας Μελίτης ήταν ο νικητής και κατέκτησε το SUPER CUP ΕΠΣ Φλώρινας, ΕΠΣ Φλώρινας 2018, με γκολ που σημείωσε από απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Ιορδάνης Ρωμαίος, τρία λεπτά πριν τη λήξη του τελικού, απέναντι στον Ερμή.
Έχοντας το μυαλό ποδοσφαιριστών, τεχνικού τιμ και διοίκησης στον αγώνα της Κυριακής για το κύπελλο Ελλάδος, ο Ερμής «κατέβηκε» να αγωνιστεί στο θεσμό του SUPER CUP ΕΠΣ Φλώρινας, περισσότερο «τυπικά» παρά «ουσιαστικά» ώστε να διεκπεραιωθεί και αυτή η αγωνιστική υποχρέωση. Αυτή η αντίληψη δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με υποτίμηση του θεσμού, αλλά ως υποχρεωτική στρατηγική του σωματείου, καθώς δεν μπόρεσε να αλλάξει ημερομηνία, πριν από ένα τόσο κρίσιμο ματς για την ιστορία του Αμυνταίου.

Ο Κώστας Μαργιορίδης κατέβασε μια ομάδα με πολλά «φρέσκα» πρόσωπα, προστατεύοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές για τον αγώνα της Κυριακής. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί «δικαιολογία» για την μη κατάκτηση του κυπέλλου, καθώς ο Ερμής διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ με βάθος, κάτι που απέδειξε και στον αγώνα καθώς στην μεγαλύτερη διάρκεια  ήταν αυτός που είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να καταφέρει να σημειώσει κάποιο γκολ.
Ο Μελιτέας έπαιξε κυρίως με αντεπιθέσεις, με κύριο αποδέκτη τον Ιορδάνη Ρωμαίο, που έμελλε να είναι και ο «χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του. Οι παίχτες του Ερμή, παρόλο που έπαιξαν «προσεκτικά» για τον κίνδυνο κάποιου τραυματισμού, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, δείχνοντας μια ομάδα που ξέρει να αποδίδει ποδόσφαιρο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να είχε ισοφαρίσει, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και πλέον κοιτάει μπροστά στο κύπελλο Ελλάδος και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα που ξεκινάει τέλος του μηνός.
Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους παίχτες του Ερμή για την εικόνα που έδειξαν, όσο και σε αυτούς του Μελιτέα για την κατάκτηση του τροπαίου.  

Διαιτητητές: Ναούμ, Δούμτσης, Τόιτος.
ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ: Μπερμπερίδης Χ., Τσώτσος Αγ., Ιωαννίδης Ν. (67΄Ντώνος Γ.), Σεκουλίδης Β., Σοβισλής Φ., Γεωργιάδης Χ., Γιώσης Λ. (87΄Κεσίδης Ν.), Μπατμάς Β. (80΄Γεωργόπουλος Δ.), Κάσα Αν. (78΄Αγγέλου Φ.), Λεζάκης Κ., Ρωμαίος Ιορ.
ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Στόικος Κ., Γιορετσίδης Ελ., Δόνες Αν., Σιδηρόπουλος Γ., Πυρίτζαους Θ., Χαμαλίδης Αν., Βασιλειάδης Αν., Μαρκόπουλος Κ.(56΄Θεοδουλίδης Δ.), Κουτσομήτρος Αγ., Τσορλίνης Π. (61΄Ηλιάδης Λ.), Χαϊτίδης Π. (61΄Αθανασιάδης Σ.).